Prieššventinį savaitgalį pareigūnai intensyviai ieškojo dingusių vaikų ir suaugusiųjų

2013-12-23 | Skiltis: Visuomenė

PolicijaItin intensyviai šį savaitgalį dirbę Kauno apskrities policijos pareigūnai ieškojo Kaune, Jonavoje, Kėdainiuose dingusių ir suaugusiųjų, ir vaikų. Artimieji pranešinėjo, kad žmonės negrįžta išėję iš namų, darboviečių, naktinių klubų, tėvai nerimavo dėl negrįžtančių vaikų ir pan.

Pvz. gruodžio 21 d. artimieji pranešė, kad Kaune, iš naktinio klubo negrįžo 33 metų moteris, vėliau - 21 metų mergina. Policijai pradėjus jų ieškoti, pranešta, kad viena grįžo namo sveika, o su kita pareigūnams pavyko susisiekti telefonu, ji taip pat grįžo. Artimieji taip pat pranešė apie dingusią 97 metų moterį, tačiau ji gruodžio 21 d. buvo rasta pasiklydusi Palemone, senolė perduota medikams. Gruodžio 22 d. motina, gyvenanti Tauragėje, nesulaukė 33 metų dukters, kuri į Kauną sugrįžo iš Vokietijos. Pareigūnai surado moterį, ji atsisakė bendrauti su mama.

Pareigūnai apklausinėjo artimuosius, rinko informaciją apie galimas dingimo versijas, dingusiųjų charakterį, elgseną. Gavus šią informaciją, ji buvo perduota policijos patruliams, prekybos centrų apsaugos darbuotojams, peržiūrimos mieste įrengtos vaizdo kameros.

Kiekvienu atveju, pareigūnai, atlikę analitinį darbą, sprendžia, kokias pajėgas tikslinga pasitelkti, (paiešką vykdančius kriminalistus, kinologus, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnus, Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojus, pasitelkiamas Valstybės sienos apsaugos sraigtasparnis, kviečiami pagalbon policijos rėmėjai, bendruomenių nariai, pagalbos prašoma ir žiniasklaida.

Pareigūnai pastebi, kad daugeliu atvejų žmonės iš namų išeina ir negrįžta po konfliktų su artimaisiais, užsitęsus pasilinksminimams, dėl ligos ir pan.

Šį savaitgalį policijai taip pat buvo pranešta apie 4 dingusius vaikus: 2 vaikus surado policijos pareigūnai, 2 grįžo namo patys.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Asmenų paieškos skyriaus viršininko Kęstučio Galinio, ir dingusių vaikų policininkai ieško kaip savų. Pareigūnai, jausdami tėvų nerimą, stengiasi informuoti apie paieškos veiksmus, nuolat bendrauja su dingusiųjų artimaisiais, nes smulkios detalės reikšmingos paieškai, o stresą išgyvenantys tėvai, svarbią informaciją atsimena per tam tikrą laiką.

Analizuodami, dėl kokių priežasčių vaikai dingsta iš namų, paieškas vykdantys pareigūnai pastebi, kad vaikai, gyvenantys su tėvais, bėga iš namų dėl nesutarimų su tėvais, problemų mokykloje arba per ilgai užsibūna su draugais. Vaikai, gyvenantys ne šeimose, akcentuoja laisvės, pramogų, pinigų trūkumą. Jie randami prekybos centruose, žaidžiant kompiuterinius žaidimus, kartais - vagiliaujant. Retai, tačiau būna, kad jie pabėga pas artimuosius, ypač prieš šventes. Suradę dingusius vaikus, policijos pareigūnai kalbasi su jais, aiškina apie galimus pavojus būnant nežinomose vietose, šalia nepažįstamų žmonių.

Pareigūnai pastebi, kad artėjant šventėms, įvairios emocijos užplūsta tiek suaugusius, tiek vaikus, todėl itin svarbu daugiau dėmesio skirti gražiems tarpusavio santykiams, santarvei.

Policijos pareigūnai primena, kad dingus artimiesiems būtina nedelsiant kreiptis į policiją, nes kuo greičiau bus pradėta ieškoti žmogaus, tuo efektyvesni bus paieškos veiksmai.

Kauno aps. VPK informacija

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: